top of page

Què és un Community Manager?


És dilluns i necessito parlar del que últimament em trobo molt. En general, encara actualment, quan preguntes què és un Community Manager, molta gent no et sap respondre o et respon amb diferents mites. Normalment et solen contestar que és una persona que tot el dia està amb les xarxes socials (no pas treballant-hi, sinó per hobby) i que simplement ajuda a les empreses a ser-hi presents. La segona contestació que et solen donar és que la feina d'un Community Manager és molt reduïda (ja que és molt fàcil penjar coses a les xarxes socials) i la tercera, té a veure amb què, no es creuen que tenir una bona imatge a les xarxes socials és súper important. Això, contrastat amb què és un Community Manager real no té res a veure. Un Community Manager és la persona responsable dintre de les empreses de gestionar les xarxes socials i a les comunitats que es reuneixen a través d'aquestes. El Community Manager és responsable de crear, gestionar, fer créixer i fidelitzar les audiències a les diferents xarxes socials en les quals una empresa sigui present. D'acord amb aquesta definició el Community Manager serà el responsable tant de les accions estratègiques com de les tàctiques. És molt important que el Community Manager conegui bé l'estil i el to de comunicació de l'empresa, a més a més, de la seva personalitat. Pot dependre d'això que un cas sigui, un cas d'èxit o no a les xarxes socials. Normalment darrere un Community Manager, hi ha una persona que entén de comunicació, que ha estat formada per redactar i dissenyar continguts (dintre d'una estratègia) i una persona que sap com s'ha d'actuar en cada xarxa social. La feina del Community, és molt creativa i per això la majoria de nosaltres n'estem enamorats. Per què ens dóna l'oportunitat de tocar diferents aspectes de la comunicació com són la fotografia, la redacció de continguts, l'estratègia, el disseny...i això és el que més m'apassiona a mi!

Recent Posts
Archive
bottom of page